top of page

Moeite met spullen wegdoen? Deze vreemde tip werkt écht!

Je wil lichter en vrijer leven met minder spullen. Je start met opruimen. En dan komt het moment waarop je de eerste spullen in de donatiedoos moeten. Je twijfelt. Je hebt schrik dat je spijt zal krijgen. Misschien komt er ooit een moment waarop je die foeilelijke oranje broek toch zult missen...


De kans is groot dat je het ding in kwestie toch maar weer een paar jaar ongebruikt in de kast legt. Zo kan ontspullen veel langer duren dan je wil. Herkenbaar? De volgende vreemde tip werkt écht!


De beste tip die ik je kan geven: op het moment dat je iets op de weggeefstapel legt, zeg er dan "dank je" tegen. Dat doe je niet omdat die foeilelijke oranje broek gevoelens heeft, maar wel voor je èigen gevoelens. Als je bewust kiest om dankbaarheid te voelen op het moment dat je iets wegdoet, kan je op dat moment geen angst of schuldgevoel hebben.


Bij opruimcoachingsessies vragen klanten me vaak een beetje verlegen "Moet ik hardop "dank je" zeggen, of mag dat ook in mijn hoofd?". Ik stel hen steeds gerust dat het niet hardop hoeft, maar later tijdens de opruimsessie beginnen ze meestal heel snel te beslissen en luidop tegen hun spullen te praten. 'Ja, jou ga ik toch ook moeten bedanken hoor" of "Bedankt dat je me hebt geleerd dat oranje absoluut niet mijn kleur is". Heerlijk om te zien! Door tijdens het opruimen de hele tijd bewust dat gevoel van dankbaarheid op te roepen, wordt alles veel lichter. Het wordt zo veel gemakkelijker om spullen definitief los te laten. Van angst of van spijt zijn dan geen sprake. Geef het eens een kans!
44 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page