top of page

FAQ

 • Wat zijn de voordelen van een opgeruimd leven?
  Een opgeruimd leven heeft véél voordelen. Dit zijn er 5: Het bespaart je tijd. Nooit meer zoeken naar verdwenen sleutels, portemonnee, papieren of leesbril. Omdat je enkel nog spullen bezit die je echt leuk vindt en gebruikt én al je spullen een duidelijke plaats hebben, vind je ze ook gemakkelijk terug. Het bespaart je geld. Je koopt geen spullen meer dubbel waarvan je niet meer wist dat je ze al had. Of waarvan je wist dat je ze ergens had, maar je ze niet kon terugvinden. Je bespaart ook geld doordat je na het opruimen bewuster gaat kopen. Doordat je weet wat je hebt, doe je minder miskopen. En geregeld vinden mensen zelfs geld terug tijdens het opruimen. Je krijgt rust in je huis en in je hoofd. In een opgeruimd huis kom je gemakkelijk tot rust. Je wordt niet meer afgeleid door de chaos van al die spullen waar je 'nog iets mee moet doen'. Wakker worden en thuiskomen in een opgeruimd huis voelt heel licht en vrij. Je krijgt overzicht. In je opgeruimde huis weet je precies welke spullen je hebt en waar ze liggen. Doordat je tijdens het opruimen enkel die spullen bijhoudt die bij je passen, leer je jezelf beter kennen. Eens je je huis hebt opgeruimd, kan je je volop focussen op de leuke dingen in het leven. Je krijgt ruimte voor nieuwe ervaringen. Je vrije dagen gaan niet meer verloren aan 'de garage opruimen'. Less stuff = more weekend!
 • Waarom voor opruimcoaching kiezen?
  Met opruimcoaching... ...bespaar je tijd. Met professionele begeleiding weet je dat je het meteen goed doet, zonder dat je hoeft te raden naar de juiste aanpak. ... houd je het opruimen gemakkelijker vol. Tijdens de coaching ontvang je een persoonlijk plan van aanpak in overzichtelijke stappen. Daardoor behaal je vlotter de resultaten die je écht wil. ... krijg je praktische tips en concrete antwoorden op al je opruimvragen. Je hoeft er dus niet zelf naar op zoek te gaan in een overaanbod van informatie. ... kan je kiezen voor begeleiding tot àlles opgeruimd is. Als je één of meerdere vervolgafspraken boekt, kan de deadline van onze volgende afspraak net dat duwtje in de rug zijn om door te zetten of een extra inspanning te leveren. Ik ben met plezier je accountability coach!
 • Volstaat één coachingafspraak? Of ga ik er meerdere nodig hebben?
  Of je één of meerdere coachingafspraken nodig hebt, is afhankelijk van je doelen en hoe intensief je begeleid wil worden. Tijdens de eerste afspraak van 1u30min via videocall bespreken we je doelen en wensen, leer je de methode kennen, krijg je een antwoord op al je opruimvragen, geef ik je zoveel mogelijk inspiratie mee, ontvang je een checklist en je persoonlijke plan van aanpak. Meestal hebben mensen na de eerste afspraak heel veel zin gekregen om te starten met opruimen, en weten ze ook hoe ze dat best aanpakken. Bovendien kan je na de eerste afspraak nog twee weken extra vragen stellen per mail. Wil je tijdens je opruimproces meer opvolging dan kan je nog een of meerdere vervolgafspraken inplannen. Een vervolgafspraak geeft je de gelegenheid om je vorderingen te bespreken en extra vragen te stellen zodat je met frisse moed en inspiratie verder kunt opruimen.
 • Hoeveel tijd ga ik nodig hebben om heel mijn huis op te ruimen?
  Je hebt beslist dat je àlles wil opruimen, voor eens en voor altijd. Het is goed om je opruimproces als een unieke periode in je leven te zien. Je gaat je leven veranderen en na het opruimen zal het nooit meer hetzelfde zijn! Ik zal je coachen om je opruimproces zo kort mogelijk te houden. Hoe lang het zal duren voor je helemaal klaar bent, is afhankelijk van het aantal spullen dat je hebt en hoeveel tijd je kunt vrijmaken om op te ruimen. Na een intensieve opruimsessie is het wel ook vaak goed om het even te laten 'bezinken' voor je verder doet. Om je een idee te geven: een realistische periode om alles op te ruimen is tussen de 3 à 6 maanden tijd.
 • Geef je nog coaching aan huis?
  Al mijn aandacht, energie en liefde gaat op dit moment naar het online begeleiden van mijn klanten via videocoaching. Tijdens mijn jarenlange ervaring als opruimcoach aan huis leerde ik in talloze verschillende en unieke situaties wat écht werkt om voorgoed alles op te ruimen. Al mijn praktijkkennis en beste tips verwerk ik in mijn online coachingsessies om je zo doeltreffend mogelijk te begeleiden.
bottom of page