top of page

3 onverwachte dingen die gebeurden toen ik startte met opruimen

Ik ben van nature niet ordelijk. Nooit geweest. Ik was mijn rommel grondig beu en ik wilde verandering. Toen ik startte met opruimen wilde ik vooral meer overzicht, minder stress door de rommel, en minder schaamte bij onverwacht bezoek. Die dingen kreeg ik ook. Maar door op te ruimen gebeurden er ook een paar onverwachte dingen.


1 Ik bespaarde geld. Veel geld.

Tijdens het opruimen hield ik alleen die spullen bij waarvan ik voelde dat ze écht bij me pasten. Al de rest ging onverbiddelijk weg. In het begin vreesde ik dat ik veel geld zou verspillen door ongebruikte spullen weg te doen. Niets bleek minder waar. Ik besefte dat ik mijn geld niet verspil op het moment dat ik een ongebruikt ding wegdoe, maar op het moment dat ik iets koop dat ik niet nodig heb. Opruimen gaf me overzicht. Ik weet nu perfect wat ik in huis heb en waar het ligt. Ik koop nu geen geen dingen dubbel meer omdat ik ben vergeten dat ik ze al heb. Ik weet in de winkel perfect wat ik nodig heb, en daardoor zijn miskopen voorgoed verleden tijd.


2 Mijn huid verbeterde.

Samen met de ongebruikte rommel, gingen er ook veel stoffige, oude, en muf ruikende dingen dingen weg. Ongebruikte boeken, dozen met spullen die al een paar jaar ongeopend in een rommelkamer stonden, zakken met slecht passende kleren. Pas toen ze weg waren, merkte ik hoe al die spullen de luchtkwaliteit in huis jarenlang hadden beïnvloed. In de plaats van al die muffe rommel kwam er puur zuurstof. De energie in huis begon weer te stromen. Ik merkte dat ik thuis vrijer kon ademen en verrassend genoeg verbeterde zelfs mijn huid ervan. Ook bij mijn klanten merk ik dat de luchtkwaliteit en de energie in huis al na enkele opruimsessies verbeteren en hoe mijn klanten zelf meer beginnen stralen.


3 Ik leerde mezelf beter kennen.

Tijdens het opruimen hield ik letterlijk elk ding dat ik had in beide handen vast, en ik besliste erover of het nog bij me paste of niet. De vragen die ik me stelde waren “Past dit bij de persoon die ik op dit moment aan het worden ben?”, “Ondersteunt dit ding me in het leven dat ik wil?” en “Word ik hier blij van?”. Was het antwoord ja, dan mocht het blijven. Zo niet, ging het weg. Door dat met duizenden spullen te doen, leerde ik welke kleren, boeken, hobby’s en zelfs keukenspullen… bij me pasten en welke niet. Ik ontdekte dat ik van koele kleuren hou, van zachte kleren, van Engelstalige romans, en dat ik mijn kookkunsten liefst zo eenvoudig mogelijk houd. Ik ontdekte dat ik graag zo licht mogelijk leef en reis.

Doordat ik nu thuis letterlijk omringd wordt door alle spullen die ik heb uitgekozen, word ik ook dagelijks herinnerd aan wat bij me past. Dat versterkt het gevoel alleen maar dat ik mezelf goed ken. Natuurlijk evolueer ik ook en komen er ook geregeld nieuwe spullen bij. Daarom doe ik een keer per jaar een kleinere opruimronde waarbij ik check of al mijn spullen nog in mijn leven passen. Zo evolueren mijn spullen met me mee.
48 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page